Bibliotekens framtid och nya mål


Här kommer en julhälsning från Kortedala & Gamlestadens bibliotek. Något att formulera bibliotekets mål utifrån för att möta det samtida, föränderliga samhället:

😀

/Linnéa

Annonser

One thought on “Bibliotekens framtid och nya mål

 1. När jag efter tiotalet års tjänst som radiotelegrafist på fartyg och kustradiostationen Göteborg Radio fick tjänst hos Telefonaktiebolaget L.M.Ericsson i Mölndal och som privatist vid Göteborgs Tekniska Gymnasium klarat av de grundläggande naturvetenskapliga ämnena, sökte och fick jag av UKÄ dispens för universitetsstudier i ämnet matematik.
  Där behövdes Hyltén-Cavallius (‘Hylta-Kalle’) och Sandgren: de fina (och dyra) böckerna Matematisk Analys I och II. På statsbiblioteket i Mölndal kunde jag då låna dyrgriparna under det år det tog för mig att läsa in de första 20 poängen i ämnet.

  Det är beklämmande att konstatera, att högerpolitiker, som till yttermera visso vanligen ej visar prov på varken ‘själ’ eller någon större kunskap, fortsätter med att exploatera och privatisera verksamheter i vårt samhälle, som för varje sunt och klart tänkande medborgare torde framstå som grundläggande rättigheter att vid behov fritt få ta’ del av.
  Man har i dagarna dessutom antytt, att man vill låta en nyinrättad myndighet censurera Public Service. Man vill dessutom tvinga kommuner, att släppa in finanskräk till den s k ‘marknaden’ för vård och omsorg – se: http://dagensarena.se/nyheter/svts-vd-regeringen-bryter-mot-grundlagen/ – min kommentar är den med nummer 3. Man kan med Waylon Jennings, i hans sång ‘Chapter Ten’ fråga sig:
  ”Where are we going from here”.

  Kent Åsberg, Vellinge
  http://beacon.se/
  kaa@beacon.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s