NY Public Library på Flickr och Twitter


Det mest retweetade inlägget i mitt twitterflöde idag var New York Public Library som puffade för bilder som de publicerat på sin Flick-sida. Retweeta betyder att man skickar vidare ett inlägg som nån annan skrivit.

Fotografierna som visar 30-talets New York, är i bibliotekets ägo sedan länge och tagna av Berencie Abbott (1898-1991). De publicerades ursprungligen 1939 i en bok, och var en del av ett projekt under depressionen.

Stor och blixtsnabb uppmärksamhet på Twitter. Gratis marknadsföring också. De har lagt ut bilder tidigare och uppmanat folk att kommentera om de känner igen gator, personer etc.

Det är klart att de hade kunnat nöja sig med att lägga bilderna på sin webbplats eller (värre) enbart i en databas. Men då hade inte andra kunnat ladda ner bilderna, lämna kommentarer (i a f inte så enkelt), tipsa vänner, bädda in på andra webbsidor, och framför allt hade marknadsföringen gått långsammare och kostat pengar!

Vilket material är det mest unika hos dig? Varför vänder sig kunder/allmänhet/klienter/användare till din verksamhet eller företag? Para ihop materialtypen med rätt kanal. Även intellektuella resurser räknas som material här. Så hittar du de kanaler som passar just er!

N.Y Public Library på Twitter (idag 7121 som följer dem)

N.Y Public Library på Flickr (de fina bilderna från 30-talets New York)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s